ISU Tulcea 30-40 de ha de culturi agricole sunt afectate, după ce un dig de protecţie s-a rupt

Suprafaţa afectată de apele revărsate până în acest moment este estimată la aproximativ 30-40 de ha de culturi agricole, transmite ISU Tulcea, după ce un dig de protecţie s-a rupt, joi, în zona Carasuhat, din zona comunei Mahmudia.

„În jurul orei 20:00 forţele de intervenţie au ajuns în zona breşei din digul de protecţie a incintei Carasuhat din zona comunei Mahmudia cu utilaje şi încărcătură de piatră. În acest moment piatra este aruncată în breşa digului cu scopul de a diminua debitul apei ce inundă terenurile din zona ce era protejată de către dig. Suprafaţa afectată de apele revărsate până în acest moment este estimată la aproximativ 30-40 de ha de culturi agricole”, transmite ISU Tulcea.

Un dig de protecţie s-a rupt, joi, în zona Carasuhat, şi au fost inundate mai multe terenuri agricole.

„În urma informării Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Mahmudia cu privire la ruperea unui dig de protecţie din cadrul incintei Carasuhat (o zonă renaturată în anul 2016), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară începând cu ora 13:30. În urma acesteia, Prefectul judeţului Tulcea, Dan Munteanu a ordonat activarea grupului de suport tehnic pentru inundaţii la nivelul judeţului Tulcea care s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului pentru o analiză completă a situaţiei de fapt. În urma recunoaşterii, a fost luată decizia intervenţiei la faţa locului de către structuri aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă <Delta> al judeţului Tulcea, a autorităţilor locale şi a operatorilor economici din zona afectată. În vederea gestionării situaţiei de urgenţă, dar şi a operativităţii în teren, transportul materialelor, utilajelor şi a pompierilor militari precum şi a voluntarilor din partea comunităţii locale, se va face cu ajutorul unui operator privat care deţine un bac ce poate suporta o încărcătură mărită”, a anunţat anterior ISU Tulcea..

Pompierii arătau că evenimentul produs la digul de protecţie, nu pune în pericol obiective economice, terenurile inundate fiind unele agricole.

Sursa : www.mediafax.ro