Incendiu puternic pus intenţionat la un adăpost de animale din Suceava şase oi şi un cal au murit

Militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Baia şi Cornu Luncii, au intervenit cu şapte autospeciale de stingere şi un excavator pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în comuna Baia.

Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, astfel încât, la sosirea pompierilor, ardeau generalizat construcţia din lemn a adăpostului şi depozitul de furaje în aer liber.

Au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 450 mp şi furajele depozitate în baloţi pătraţi (circa 4.000 de bucăţi) şi rotunzi (circa 60 de bucăţi), pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. În total au ars circa 125 de tone de plante furajere.

În incendiu au murit şase oi şi un cal.

„Deşi focul a fost localizat repede, operaţiunea de lichidare a incendiului a fost de durată. Aceasta a fost îngreunată de cantitatea mare de plante furajere, care a trebuit să fie răscolită pentru identificarea eventualelor focare ascunse. Astfel, misiunea s-a încheiat după aproape nouă ore de efort susţinut”, spun reprezentanţii ISU Suceava.

Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Sursa : www.mediafax.ro