Incendiile de vegetaţie din Canada Milioane de oameni, sfătuiţi să poarte mască din cauza fumului

Milioane de persoane din America de Nord au fost sfătuite să poarte măşti în aer liber din cauza nivelului scăzut al calităţii aerului provocat de incendiile intense din Canada.

Potrivit BBC, în New York se vor distribui de joi gratuit măşti. Autorităţile din Canada au anunţat că oamenii ar trebui să poarte o mască dacă nu pot rămâne în casă.

Oficialii avertizează că se aşteaptă ca aceste condiţii să persiste până la sfârşitul săptămânii.

O mare parte din fum provine din Quebec, unde se înregistrează 150 de incendii.

Se aşteaptă ca peste 15.000 de locuitori să fie nevoiţi să se evacueze în această provincie, au declarat miercuri oficialii.

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a clasificat calitatea aerului în mare parte din nord-estul ţării drept „nesănătoasă”, în special pentru persoanele cu probleme respiratorii.

La New York, o ceaţă portocalie a acoperit orizontul oraşului şi a învăluit obiective turistice, inclusiv Statuia Libertăţii. „Recomandăm tuturor newyorkezilor să limiteze activităţile în aer liber în cea mai mare măsură posibilă”, a avertizat miercuri primarul Eric Adams. Grădinile zoologice au adus animalele în interior, iar în New York plimbările cu trăsuri cu cai au fost suspendate.

Miercuri, şcolile din zona Washington DC au anulat, de asemenea, activităţile în aer liber.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice au avertizat populaţia să nu facă exerciţii fizice în aer liber şi să reducă pe cât posibil expunerea la fum, deoarece aerul prezintă riscuri imediate şi pe termen lung pentru sănătate.

Oficialii canadieni spun că ţara se pregăteşte pentru cel mai grav sezon de incendii de vegetaţie înregistrat vreodată.

Sursa : www.mediafax.ro