FOTO Violenţe în Bangkok. Poliţia thailandeză a folosit tunuri de apă asupra protestarilor

„Guvernul dictatorial foloseşte violenţa pentru a dispersa mişcarea populară”, a declarat Tattep Ruangprapaikitseree, unul dintre liderii protestelor.

Regele nu a făcut niciun comentariu direct cu privire la proteste, dar în comentariile difuzate la televiziunea de stat, el a spus că Thailanda „are nevoie de oameni care iubesc ţara şi iubesc monarhia”.

Până acum, poliţia nu a folosit forţă pentru a suprima protestele paşnice care au atras zeci de mii de oameni, deşi peste 40 de manifestanţi - inclusiv mai mulţi lideri - au fost arestaţi în ultima săptămână.

CITESŢTE AICIMii de oameni au iesit în stradă în Thailanda cerând reforme care să reducă puterile monarhiei: „Jos feudalismul, să trăiască poporul”

Guvernul a interzis joi adunările politice de peste cinci persoane.

Jurnaliştii de la Reuters au spus că apa folosită asupra protestatarilor conţinea substanţe chimice care o fac înţepătoare. Organizatorii au spus protestatarilor să se disperseze la mai mult de trei ore după ce s-au adunat.

„Nu mi-e frică pentru mine. Mă tem mai mult pentru viitorul ţării ”, a declarat pentru Reuters un protestatar de 31 de ani, care nu a vrut să-şi dea numele complet.

Prayuth a preluat puterea ca şef al armatei într-o lovitură de stat din 2014. Criticii spun că anul trecut a organizat alegeri generale trucate pentru a păstra puterea.

El spune că alegerile au fost corecte.

Protestatarii doresc o nouă constituţie, care să o înlocuiască pe cea realizată sub sub stăpânire militară.

„Nu renunţ”, a declarat Prayuth reporterilor după o şedinţă de cabinet de urgenţă, adăugând că măsurile de urgenţă vor fi în vigoare pentru 30 de zile.

Sursa : www.mediafax.ro