Explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz pe Autostrada Moldovei, în jud. Vrancea 4 morţi

Patru oameni au murit şi cinci au fost răniţi, în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimăneşti, judeţul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7. Victimele erau angajaţi ai societăţii care executa lucrările la Autostrada Moldovei.

Explozia de la o magistrala de gaze s-a produs în localitatea Călimăneşti, judeţul Vrancea, la o magistrală de gaze, aflată pe un şantier de lucru de pe autostrada A7.

Evenimentul a fost soldat cu 9 victime, din care patru au fost găsite carbonizate, fiind declarate decedate.

Alte cinci victime transportate au fost duse cu ambulanţe la CPU Adjud cu arsuri pe corp.

La faţa locului au fost angrenate mai multe forţe de intervenţie: şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă ISU Vrancea, o autospecială transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti şi cinci ambulanţe SAJ.

Două elicoptere SMURD de la Bucureşti şi Galaţi au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Bucureşti, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Totodată, a fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenţie au lucrat la localizarea incendiului.

De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenţie au rămas active pentru investigarea completă a cauzelor şi gestionarea consecinţelor incendiului.

Incendiul a fost lichidat.

Sursa : www.mediafax.ro