COMENTARIU Valeriu Suhan Rau e sa fii prost...

... dar mai prost e să fii rău. Acum, să ştiţi că şi reciproca e valabilă.

Am citit Ordinul comun al ministrului Sanatatii si ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020, ala cu purtatul mastii si spalatul pe maini cu apa si sapun.

Ordinul asta reglementeaza o prostie cat casa, anume ca e obligatoriu sa purtam masca "la locul de munca".

Ca-i o prostie, sa stiti ca n-o spun eu ! O spune doctorul Adrian Marinescu de la "Matei Bals", care zice ca, " da, e periculos pentru sanatate", "e clar ca e o oxigenare redusa" si ca "eu n-as face acest lucru, nici medicii n-o fac".

Deci, suntem obligati sa purtam masca "la locul de munca"! Adica, un salariat trebuie, e obligat chiar, sa poarte masca pe timpul intregului program de lucru. Mai mult, sa o schimbe la patru ore.

Cum poate gandi cineva ca se poate sta cu masca aia pe fata timp de opt ore?! Si, daca n-o faci, te amendeaza! Ba, esti nebun?!

Adica, ce face, vine militia prin birouri si-i amendeaza pe ai de n-au masca?!

Tot ei ne spun ca exista si exceptii. Anume, ei politicienii, ca doar cine ar mai putea fi "vorbitori in public", si daca, printre altele, in astfel de ocazii, se pastreaza o distanta de cel putin 3 metri.

Pai bine, ma nene, nu s-ar putea sa chemi la birou numai atatia oameni cat sa se poata asigura distantarea asta si restul sa munceasca, prin rotatie, de acasa?!

Ba da, sigur ca da, numai ca asta ar insemna sa nu vrei neaparat sa-i injosesti pe oameni si nici sa le bagi frica-n oase neaparat.

Am mari dubii ca asa ceva ar fi posibil. Eu vad tot mai multa aroganta si desconsiderare la adresa noastra. Ok, la adresa mea, ca nu m-a pus nimeni sa vorbesc in numele sau. Asta simt eu, oameni buni!

Si inca ceva, se tot vorbeste acolo de "triajul epidemiologic", dar nicaieri nu se precizeaza cine trebuie sa-l faca. Poate, nea Caisa...

Las deoparte ca ordinul asta ar fi trebuit sa preceada vestita legislatia in materie, ca altfel n-ar avea niciun sens.

Amintiti-va de discutia dintre domnul Ludovic Orban, prim-ministrul Romaniei, si doamna Violeta Alexandru, ministrul Muncii, chiar in sedinta de Guvern, exact pe aceasta tema.

Cu jumatate de glas, doamna ministru ii atragea atentia sefului Guvernului asupra ordinii aparitiei actelor normative respective, in sensul ca intai ar trebui sa apara reglementarea de principiu si numai ulterior cadrul sanctionatoriu.

Pe domnul Orban "l-a durut la cinci metri" si i-a replicat cu superioritate doamnei ministru, dupa modelul "las' ca merge si-asa", ala atat de combatut de presedintele Romaniei si a dispus continuarea procedurii. Suie, dar "originala"...

Mai direct, prim-ministrul domnul Ludovic Orban a consacrat ideea ca intai trebuie sa amendezi si abia pe urma sa definesti de ce si pentru ce.

De altfel, ati vazut, odata consacrata o prostie, nu e nicio problema s-o repeti.

Daca, acum o saptamana, au ramas cu trei zile "neacoperite", s-au concentrat si au scos o ordonanta de urgenta ca sa faca "punte". Acum, au scos intai legea, dar le-au mai trebuit cateva zile ca sa defineasca ce anume se poate sanctiona.

Toate astea imi dau o senzatie stranie.

Pare ca m-am intors cu 40 de ani in urma, numai ca totul e "la misto". Adica, Ceausescu e prin jur, pluteste in aer, numai ca nu mai e unul singur, sunt deja mai multi aidoma lui ca autocrat, dar care mai de care mai stupid, actori de ocazie intr-o piesa ad-hoc, incropita, dezlanata, fara cap si coada.

Republica Absurdistan pare ca si-a gasit granitele. Nasol pentru noi....

Sursa : www.mediafax.ro