COMENTARIU Valeriu Suhan Piromanii salvatori

Ni s-a transmis mai mult sau mai puţin abil, mai degrabă mai puţin, că există doi eroi ai naţiei care ne vor scoate din belea, Preşedintele şi Guvernul în frunte cu Prim-ministrul său.

Piromanii salvatori

Am tot mai prezenta senzatia ca ne aflam intr-un scenariu oarecum, machiavelic.

Zic machiavelic, dar e totusi cam grobian, lipsit de o intriga de finete, sofisticata.

Ideea e ca realizam tot mai clar ca acest nou coronavirus cu ceea ce presupune el in viata noastra, este exploatat in sensul obtinerii de profit nemeritat, sub toate aspectele. Fara jena !

Cu cat "pericolul" e mai mare, cu atat cei care ne vor fi "salvand" la un moment dat, vor deveni eroii natiei. De aici si apetenta multora pentru a sublinia cat de periclitati suntem in fata acestui virus. Dar mai ales, pentru a ne da de inteles, cat se poate de clar, ca ei si numai ei, sunt cei carora le datoram salvarea.

In momentul in care vorbim, ne aflam intr-o nebunie care tinde sa ne lase fara speranta. Pare ca totul se desfasoara pentru a ne induce asta.

Tonul folosit, chiar daca marcat de un dramatism evident stupid, masurile in sine, las la o parte ca s-au dovedit lipsite de coerenta si chiar de logica nu numai juridica, s-au concentrat in acest scop, sa ne arate ca suntem intr-un imens pericol.

Concomitent, ni s-a transmis mai mult sau mai putin abil, mai degraba mai putin, ca exista doi eroi ai natiei care ne vor scoate din belea, Presedintele si Guvernul in frunte cu Prim-ministrul sau.

Politicieni, afaceristi, medici, industrii chiar, s-au intrecut in a ne arata cat de verosi sunt si ca inca, mai au potential. Chestia aia cu firma infiintata sa vanda sprit si cafea, eventual si mici, care a "castigat" un contract de echipamente sanitare de vreo 12 milioane de Euro, va ramane in anale ca o culme a nesimtirii.

Din perspectiva politica, ca aici e "combinatia", profesionisti ai domeniului sesizati cu privire la oportunitate, obsedati de validarea politica, s-au concentrat pe ascensiunea catre titlul de" erou". Pentru asta sunt gata de sacrificiu.

Nu, nu va faceti iluzii, nu e vorba de sacrificiu de sine, ci de sacrificarea noastra.

Viata noastra e deja, cu fundu-n sus, dar cei interesati continua sa ne prezinte perspectivele ca fiind infricosatoare.

Ca urmare, multi sunt inspaimantati de ziua de maine, iar frica ce si-a facut loc in mintile virusate de informatii venite intr-un suvoi de contradictorialitati, modifica, distorsioneaza si compromit personalitati si comportamente.

De cand lumea, una dintre cele mai la indemana cai de a manipula, este aceea de a crea o problema, a te preface ca esti preocupat sa o solutionezi desi rezolvarea e deja in mana ta, pentru ca intr-un final apoteotic, sa o prezinti si sa te erijezi in salvator.

Unii nu au imaginatia sau curajul sa "creeze" o astfel de problema, dar se agata conjunctural de una aparuta natural si-i dau drumul masinariei de manipulare.

Trebuie sa spun ca eu asta simt, ca suntem manipulati conform acestei retete. E asa, un soi de metoda "lover boy" si se bazeaza tot pe exploatarea naivitatii. Din nefericire o naivitate colectiva, a noastra.

Experienta ultimelor doua-trei luni pentru noi toti, e indiscutabil, traumatizanta.

Am vazut cu totii evolutia lucrurilor, de la ignorarea situatiei ca atare de catre autoritati si ironizarea posibilei pandemii de catre Presedinte, continuand cu implicarea tumultoasa a domniei-sale prin instaurarea si mentinerea starii de urgenta si evolutia obsesiv si evident obedienta a prim-ministrului, pana la instituirea "mascariadei" de ultima ora.

Am mai vazut si cat de goi am fost, fara de nici unele, cum i-am sacrificat pe doctori si asistenti, cum am transformat spitalele in focare de infectie, cum cu mare talent de smugler, am "exportat" oameni, ai nostri evident, cum am "maximizat" alerta si am facut-o urgenta pe blat, cum am dat-o dracu' de economie si cum ne-am bagat picioarele-n ea de scoala, cum am "legiferat" zglobiu si ageamiu si cum am facut din amenda un scop in viata.

Toate astea, ni se spune ca sunt rezultatul bunei gestionari a situatiei ! Asa o fi, ca prea ne zic cu foc...

Apropos de foc...

Ati mai vazut piromani care sa se erijeze in salvatori ?!

S-ar putea sa aveti ocazia...

Sursa : www.mediafax.ro