COMENTARIU Valeriu Suhan E hotarata treaba Fotbalul se joaca in zece...

Hotararea nr. 32 din 29.06.2020 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, condus de insusi Prim-ministrul Romaniei, domnul Ludovic Orban, cea cu indulgentele pentru ambasade, mai contine o "perla".

Acolo, zice asa, ca se propune "permiterea organizarii si desfasurarii antrenamentelor si cantonamentelor colective in grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu respectarea conditiilor stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului si sportului si ministrului sanatatii si aplicabile pentru Liga I de fotbal".

Daca intelegeti ceva din cele de mai sus, va rog sa aveti amabilitatea sa ma anuntati si pe mine.

Am inteles eu bine, e vorba de cantonamente si antrenamente ale jocului de fotbal, care pot include maximum 10 persoane ?

Pai, fotbalul se joaca in 11 !

Nu conteaza, daca domnul prim-ministru a hotarat chestia asta cu adevarat revolutionara, asta e, se duce la indeplinire.

O sa lase portarul acasa, ce mare lucru !

Bine, dar antrenorii, macar unul, ceilalti membri ai staff-ului ? Sa mai stea si pe-acasa !

Chiar nu s-o fi gasit nimeni sa-i atraga atentia ca e o tampenie sa limitezi la zece cand, pentru a evita un comic de situatie generator de comentarii ca acesta, ar fi fost suficient sa urmezi firescul si sa accepti ca totusi, fotbalul se joaca in 11 ?!

Incerc sa-mi inchipui cum s-o fi derulat procesul acestui document, de la redactare, avizare, draci-laci, pana la asternerea distinsei semnaturi a prim-ministrului.

Va dati seama cati incompetenti si poltroni pe drumul asta ?!

Nu conteaza ridicolul generat si stupidul devoalat in toata splendoarea sa, important este ca masurile de prevenire sunt aplicate cu "fermitate", in folosul nostru, bineinteles. Al sportului, nu mai vorbesc.

Apare cu atat mai discordanta afirmatia repetata a Presedintelui cum ca guvernul se descurca foarte bine cu gestionarea pandemiei iar dumnealui este foarte multumit.

Iti vine sa razi cu gura pana la urechi, dar de fapt, e cam trist.

Unu, pentru ca acest diletantism se scoate in evidenta nu numai pe sine, dar si superficialitatea conducatorilor, plini de morga, altfel.

Combinatia e perfecta pentru a ne pune in fata ridicolul intr-una dintre formele sale cele mai pure.

Stiti vorba aia, "prostul nu-i prost destul, daca nu-i si fudul".

Doi, pentru ca toata treaba asta, minora in aparenta, arata ca suntem cam singuri in toata tevatura asta.

Imi pare rau s-o spun, dar nu avem a ne astepta la mare lucru de la cei care ne conduc. Din pacate.

Suntem sortiti sa ne purtam de grija singuri, pentru ca asa-zisii conducatori sunt mult prea ocupati de a "da bine" in poza.

Mie imi pare rau de sport, ca domeniu, pe care il vad extrem de important in viata noastra a tuturor, dar mai ales pentru copii si tineri.

Ma uit la unguri, care au construit mii de bazine de inot, la spanioli, care au mai la fiecare colt cate un teren de sport, sau la sarbi si la inca multi altii si ma mai uit la rezultatele acestor natiuni in recunoasterea valorii lor in competitii.

La noi, terenuri de fotbal in panta, o extravaganta gravitationala, completata acum, cu o inovatie ce ne face singulari, fotbalul in zece.

Cred ca ar fi cazul sa se infiinteze federatia de fotbal de masa, cu nasturi.

N-ar fi nevoie decat de doi jucatori...

Sursa : www.mediafax.ro