COMENTARIU Valeriu Suhan Amurgul zeilor?

Ancheta referitoare la moartea lui George Floyd continua in mod sustinut, dar ea aduce inca si mai multe intrebari si lasa loc totusi, la o gramada de interpretari.

Presa americana abunda de analize asupra acestui caz, iar interpretarile sunt partizane in functie de simpatiile politice, unii sunt pro-democrati, ,,iar ceilalti sunt de partea republicanilor, sustinatori ai presedintelui Trump.

Sigur, in cazul dat, implicatiile sunt determinate de amploarea evenimentelor care au avut ca scanteie moartea lui Floyd.

Intrebarile incep de la anuntarea rezultatelor autopsiei preliminare, care releva ca nu exista semne de asfixie mecanica ori de strangulare, dar ca Floyd avea serioase probleme coronariene si hipertensiune. De asemenea, se pare ca raportul toxicologic ar releva existenta unor substante interzise in corpul victimei.

In ceea ce priveste imobilizarea propriu-zisa a lui Floyd, e de subliniat ca acesta a fost extras din autoturismul in care se afla, a fost incatusat si s-a opus a fi urcat in masina politiei, pe motivul claustrofobiei. Pai, in propria masina nu avea nici o teama in sensul asta.

Acum insa, vine treaba cea mai inexplicabila. Desi Floyd e incatusat si trantit la pamant, practic inofensiv, agentii continua sa-l tina in pozitia asta, iar Chauvin il apasa continuu cu genunchiul pe gat. Atentie, timp de 8 minute si 46 secunde !

M-am uitat de cateva ori la clipul respectiv si mi se pare deja clar ca agentii asteptau ceva, dar ce ? In plus, nu aveau nici o problema a se lasa filmati in timp ce practic, provocau moartea nefericitului. Oare, de ce ? Erau complet lipsiti de orice urma de precautie ? Iarasi, de ce ?

Procurorul General William Barr a declarat ca tulburarile grave care au urmat si care s-au raspandit cu repeziciune in toata tara, "sunt planificate, organizate si conduse de grupuri extremiste de stanga, care folosesc tactici de tip Antifa".

"Antifa" este un grup militant extremist de stanga, auto-declarat anti-fascist, anti-capitalist, care urmareste scopurile sale politice prin actiune directa, mai degraba decat prin activitati politice. In acest scop, foloseste tactici variate, inclusiv activismul digital, distrugeri, violenta fizica si hartuire a persoanelor pe care ei ii identifica si ii categorisesc ca fiind fascisti, rasisti sau de stanga. Subliniez, EI ii identifica ! Parca, recunoastem cate ceva din aceste tactici...

Organizatorul asumat al miscarilor violente din aceste zile, organizatia "Black Lives Matters" dar si "Antifa" militeaza activ impotriva existentei chiar a SUA, impotriva ordinii constitutionale, si bineinteles a politiei. In viziunea lor, ordinea si linistea cetatenilor si oraselor trebuie asigurata de "castile albastre" ONU.

Totul este circumscris ideii de "societate deschisa" a lui George Soros.

Oricum, la ora asta, in America lucrurile se desfasoara fara menajamente sau scrupule. Primarul democrat John Cooper din Nashville a chemat pur si simplu locuitorii sa se alature miscarilor violente de strada. Rezultatul a fost incendierea primariei. No comment...

CBS News a transmis ca metoda "rent a mob", specifica retelei Soros, se remarca in mod evident cu ocazia derularii evenimentelor. Majoritatea celor care manifesteaza violent in Minneapolis, sunt adusi de prin alte parti cu autobuze.

Oamenii astia sunt organizati oarecum militareste, stiu exact ce obiective sa atace, cum si unde sa provoace dezordinile si comunica in permanenta cu cei care coordoneaza de la diverse niveluri. Dupa ce-si termina "treaba", sunt extrasi.

Iata ca disciplina instaurarii haosului e deplina.

Reuters informeaza ca staff-ul de campanie al candidatului democrat la presedintie, Joe Biden a facut publica donatiile catre un grup, Minnesota Freedom Fund care a platit deja, cautiuni pentru "militanti" retinuti de politie cu ocazia nenorocirilor din capitala statului.

Asta, dupa o gafa imensa a lui Biden, pe care a facut-o tot in aceasta perioada cand, adresandu-se unui grup de negri care se intrebau daca sa-l voteze pe el sau pe Trump, le-a raspuns ca daca asa stau lucrurile, "you ain't black".

Gafa a avut efecte dintre cele mai serioase, liderii comunitatii de culoare raspunzandu-i lui Biden ca voturile lor nu sunt deloc "for granted" in favoarea lui.

Ceea ce se intampla acum in America este infiorator.

Tara-simbol a Lumii Libere, "Land of the Free" este campul de lupta al gigantilor iar walkiriile, in slujba lui Odin zeul mortii, calare pe lupi, o parjolesc.

Asa arata "societatea deschisa" a domnului Soros ?!

Eu, ma lipsesc ! Poate si voi...

Sursa : www.mediafax.ro