Cine este noul sef al Politiei de Frontiera. Chestorul Liviu Bute a lucrat cinci ani la "Doi si-un sfert"

Atributiile functiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de politie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a anuntat joi MAI, intr-un comunicat de presa.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Politiei de Frontiera, chestorul Liviu Bute a absolvit cursurile Scolii de ofiteri, Arad, ulterior ale Facultatii de Mecanica, Universitatea din Timisoara. El are un master in drept administrativ.

Bute a ocupat mai multe functii in cadrul Politiei de Frontiera, la inceptul carierei, insa timp de 5 ani, acesta a fost ofiter specialist in cadrul D.G.I.P.I.-S.I.I.P.I. Maramures, fostul ,,Doi si-un sfert", serviciul secret al Ministerului de Interne (UM 0215).

Ministrul de Interne Marcel Vela l-a eliberat, azi, pe Ioan Buda din functia de sef al Politiei de Frontiera, dupa ce mii de oameni au asteptat la coada in Vama Nadlac, in conditiile restrictiilor impuse de gestionarea epidemiei de Covid-19. Buda a cerut ministrului si aprobarea ca din 1 iunie sa se pensioneze.

Sursa : www.mediafax.ro