Braşov Un suspect într-un dosar de trafic de droguri a avariat o maşină a poliţiştilor

Şapte persoane au fost arestate preventiv într-un dosar în care poliţiştii şi procurorii DIICOT Braşov fac cercetări pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. În timpul percheziţiilor, o maşină a poliţiei a fost avariată de un suspect.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii DIICOT Braşov, au făcut 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Braşov, şi o acţiune de prindere în flagrant delict, urmate de alte două percheziţii domiciliare, în municipiul Oneşti, judeţul Bacău, în două cauze, având ca obiect comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„În timpul unei activităţi operative, una dintre persoanele bănuite ar fi refuzat să se supună somaţiilor repetate ale poliţiştilor şi ar fi plecat cu autoturismul său, provocând avarii unei autospeciale de poliţie aparţinând Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, ulterior fiind oprit după aproximativ 800 de metri”, arată IPJ Braşov.

Din probele administrate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, bănuiţii ar fi comercializat, în mod repetat, către consumatori din judeţul Braşov, cannabis, cocaină şi MDMA, cu sume cuprinse între 250 de lei şi 3.950 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat aproximativ 30 de grame de cocaină, 500 de grame de cannabis, 80 de grame de amfetamină, 44 de comprimate XTC şi ketamină.

De asemenea, au fost ridicate 4 telefoane mobile, două cântare digitale, 150 de lire, 960 de euro, 400 de dolari si 2.500 de lei.

La sediul DIICOT Braşov au fost duse 7 persoane bănuite. Acestea au fost reţinute, iar ulterior arestate preventiv.

Sursa : www.mediafax.ro