Bărbat care nu a oprit la semnalul poliţiştilor, reţinut. Maşina era plină cu ţigări de contrabandă

Poliţişti Serviciului Rutier Caraş-Severin au folosit dispozitivul de blocare a trecerii, pentru oprirea unei maşini, al cărui şofer nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire efectuat de poliţistul rutier.

În maşina bărbatului, au fost descoperiţi doi saci, în care erau ambalate 800 de pachete de ţigarete, despre care există indicii că ar proveni din activităţi de contrabandă.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

„În timp ce desfăşurau o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul consumului de alcool, pe DN 58A, în localitatea Soceni, poliţiştii au observat în trafic un autoturism care venea din direcţia Ezeriş. La efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului ar fi refuzat să se conformeze şi şi-ar fi continuat deplasarea încă 500 de metri. Cu sprijinul unui alt echipaj de la Poliţia Municipiului Reşiţa, s-a încercat oprirea autovehiculului prin folosirea dispozitivului de blocare a trecerii din dotare. Şoferul ar fi încercat să-şi continue deplasarea, deşi avea cauciucurile sparte ca urmare a trecerii peste plasa cu cuie, acesta ar fi pierdut controlul direcţiei, ar fi abandonat autehiculul şi ar fi fugit pe dealul din apropiere, unde a fost prins şi imobilizat de poliţişti”, au transmis, sâmbătă, poliţiştii.

Bărbatul, din comuna Prigor, judeţul Caraş-Severin, avea în maşină 800 de pachete de ţigări de contrabandă, fără timbru fiscal, de diferite mărci, estimate la aproximativ 9.600 de lei, care au fost ridicate, în vederea confiscării.

De asemenea, maşina folosită la săvârşirea faptei a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa. Bărbatul reţinut va fi prezentat sâmbătă instanţei, cu propunere legală.

Sursa : www.mediafax.ro