Angajata ISU Bucureşti, condamnată în dosarul Colectiv, dată în urmărire, prinsă în R. Moldova

Angajata ISU Bucureşti Antonina Radu, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani şi 8 luni, care a fost dată în urmărire, fiind emis mandat de arestare european, a fost prinsă în Republica Moldova, a anunţat vineri IGPR.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, între Poliţia Română şi autorităţile din Republica Moldova, la data de 13 mai 2022, femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, a fost localizată, în Republica Moldova”, a anunţat IGPR.

Potrivit poliţiştilor, în acest caz, au fost demarate procedurile legale.

Antonina Radu, pompier, condamnată în dosarul Colectiv, a fost dată anterior în urmărire naţională, fiind emis mandat de arestare european.

„Având în vedere hotărârea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare cinci mandate de executare a pedepsei cu închisoarea”, a transmis Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, o persoană, respectiv Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat la sediul unei subunităţi de poliţie, de unde a fost preluată şi încarcerată.

„Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităţilor necesare, au fost încarcerate. Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european”, conchide Poliţia Capitalei.

„Faţă de numita Radu Antonina Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penală a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnată la 8 ani si 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei”, potrivit Poliţiei Române, secţiunea „Persoane dispărute”.

Sursa : www.mediafax.ro