Urmările cutremurului din Gorj avarii la clădiri şi maşini, oamenii au ieşit în stradă / A fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de ur

Mai multe avarii s-au produs la clădiri şi maşini în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7 produs marţi în Gorj. Mai multe apeluri la 112 au fost înregistrate după seism.

Cel puţin o maşină a fost avariată după ce bucăţi dintr-o clădire din Tg.Jiu s-au desprins în timpul cutremurului. Alte bucăţi de tencuială au căzut din alte clădiri, iar autorităţile din Gorj au fost solicitate să intervină.

Nu există informaţii privind eventualele victime, iar zecile de apeluri la 112 anunţă probleme la construcţii. Numeroşi locuitori din localităţile aflate în apropiere de epicentru au ieşit în stradă.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marţi în zona Oltenia, judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs la ora 15:16:53 (ora României), la adâncimea de 40 km. Cel puţin două replici cu magnitudinea peste 3 au fost înregistrate.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Piteşti, 161km SE de Timişoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Braşov.

Sursa : www.mediafax.ro