Scandal de corupţie la Direcţia Generală de Informaţii a Apărării. Fostul director adjunct, generalul Iulian Cristian Gheorghe, a fost arestat pentru delapidare

A izbucnit un nou scandal în serviciile secrete de la noi. Generalul în rezervă Iulian Cristian Gheorghe a fost arestat preventiv pentru delapidare. El ar fi recunoscut că a luat peste 179.000 de dolari din fondurile de război ale Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, explicând în faţa anchetatorilor că banii au fost doar împrumutaţi.
Gheorghe a ocupat până acum doi ani funcţia de director adjunct al direcţiei.
„La funcţia pe care o avea - al doilea om din DGIA, un serviciu secret al armatei - era uşor deoarece, după cum ştim, serviciile secrete au anumite sume de bani pentru situaţiile operative. Foarte mulţi militari din acest serviciu sunt în teatrele de operaţii, unde e nevoie de anumite sume de bani pentru a obţine informaţii”, spuneFlorin Jipa de la Monitorul Apărării şi Securităţii.
Parchetul Militar a fost sesizat chiar de către conducerea Direcţiei. Generalul în rezervă a fost reţinut vineri, iar sâmbătă a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În acelaşi dosar este cercetat şi pentru fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.
Nu ar fi primul caz în care un general MAPN este implicat într-un scandal cu iz penal.
„Acest caz îmi aduce aminte de celebrul dosar Case pentru generali din urmă cu aproape 10 ani, când majoritatea generalilor din conducerea MAPN erau acuzaţi că şi-au luat ilegal case. Un alt caz de răsunet a fost cel al altui şef DGIA, care a fost acuzat că percepea comision pentru a recupera maşini de lux furate de către interlopi”, comenteazăFlorin Jipa.

Sursa : www.mediafax.ro