Persoanele nevaccinate vor avea voie să iasă din casă doar pentru a lucra, pentru a cumpăra alimente sau pentru situaţii de urgenţă în Austria Superioară

De luni, orice persoană din Austria Superioară, care nu a fost vaccinat împotriva COVID-19, va avea voie să-şi părăsească locuinţa doar pentru a lucra, pentru a cumpăra alimente sau pentru situaţii de urgenţă, relatează Die Presse.

Cancelarul Alexander Schallenberg a avertizat joi că o măsură similară ar putea fi implementată la nivel naţional în zilele următoare.

Numărul pacienţilor la ATI a ajuns la 432. Capacitatea spitalelor şi resursele de paturi de terapie intensivă se apropie de limitele lor.

Austria Superioară, care se învecinează cu Germania şi Republica Cehă şi are o populaţie de 1,5 milioane de locuitori, are cel mai ridicat nivel de infecţie din ţară şi cea mai scăzută rată de vaccinare.

La nivel naţional, un număr record de 11.975 de infecţii cu Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar comisia austriacă pentru coronavirus a avertizat asupra unei ameninţări care "trebuie luată în serios".

Ultimele cifre ale Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor arată că în Austria 73,7% dintre adulţi sunt complet vaccinaţi, ceea ce echivalează cu 63,4% din populaţia totală.

Sursa : www.mediafax.ro