Cum arată planul de relansare economică propus de Italia? Domeniile ce primesc cei mai mulţi bani

Autor: Alexandra Bozianu
Cum arată planul de relansare economică propus de Italia? Domeniile ce primesc cei mai mulţi bani

Premierul italian, Mario Draghi, a prezentat în Parlament un plan de recuperare. Planul vine ca să salveze economia ţării care a fost grav afectată în pandemie. Italia are cel mai mare fond de recuperare din UE: 191 de miliarde de euro.

Premierul italian, Mario Draghi, a prezentat în Parlament un plan de recuperare pentru a salva economia ţării. Planul include măsuri de modernizare a administraţiei publice italiene şi dezvoltarea din punct de vedere ecologic al statului. Totodată, prevederile vizează industria turistică, care înseamnă 13% din produsul intern brut al ţării, grav afectată în ultimul an.
 
Draghi este fostul şef al Băncii Central Europene şi a fost pus premier al ţării pentru a se asigura că aceşti bani nu sunt irosiţi. Italia a avut în trecut una dintre cele mai slabe evidenţe în ceea ce priveşte folosire fondurilor. Premierul le-a transmis parlamentarilor că vede în acest plan de recuperare soluţii prin care se poate salva economia ţării. Mai mult, el spune că proiectul sare în ajutorul tinerilor şi a femilor care reprezintă 30% din rata şomajului ţării.
 
MARIO DRAGHI, premierul Italiei: Dacă sudul (Italiei) creşte, Italia creşte. Mai mult de 50% din investiţiile totale în infrastructură, în special reţeaua feroviară de mare viteză şi sistemul de porturi, se îndreaptă spre sud. Vor fi alocate 23 de miliarde pentru: intervenţii în economia circulară, tranziţie ecologică, mobilitatea durabilă, protecţia teritorială şi gestionarea resurselor de apă.
 
Fondul total al Uniunii Europene este de 750 de miliarde de euro.