26 sep 2023 - Mediu

Studiu încălzirea globală ar putea duce la dispariţia oamenilor şi animalelor

Modelele de climă analizate de un supercomputer arată că încălzirea globală extremă ar putea duce la dispariţia tuturor mamiferelor, avertizează oamenii de ştiinţă.

Supercomputerul a analizat numeroase date şi a arătat că temperaturile pe Terra ar putea urca până la 70 de grade Celsius, transformând planeta într-un „mediu ostil lipsit de alimente şi apă”, potrivit Sky News.

Concluzia cercetării este că încălzirea globală extremă va duce la dispariţia oamenilor şi animalelor de pe faţa Pământului în aproximativ 250 de milioane de ani. În timp, soarele va deveni mai luminos, mişcările tectonice şi erupţiile vulcanice vor fi din ce în ce mai dese şi mai mari, iar în atmosferă vor ajunge cantităţi uriaşe de dioxid de carbon.

De asemenea, continentele Pământului se vor uni pentru a forma un supercontinent fierbinte şi uscat, mai arată modelul stabilit de computer. Mamiferele nu se vor putea adapta modificărilor şi vor dispărea treptat.

Concluziile studiului au fost realizate de o echipă internaţională de oameni de ştiinţă şi au fost publicate în revista Nature Geoscience.

Sursa : www.mediafax.ro