08 nov 2023 - Mediu

Şcolile şi pieţele din cea mai populată zonă a Pakistanului, închise din cauza poluării

Smogul dens provocat de poluare a forţat autorităţile să închidă şcolile şi pieţele în această săptămână în cea mai populată provincie din Pakistan, inclusiv în Lahore, unul dintre cele mai poluate oraşe din lume.

„Guvernul a decis să închidă pieţele timp de patru zile, între 9 şi 12 noiembrie, în marile oraşe din Punjab, din cauza smogului, cu aprobarea departamentului de sănătate”, a declarat Amir Mir, ministrul informaţiilor din Punjab, potrivit Reuters.

În regiune locuiesc aproximativ 110 milioane de oameni.

Şcolile, birourile, restaurantele şi întreprinderile, cu excepţia serviciile de urgenţă, se vor închide pentru a limita circulaţia locuitorilor.

Miercuri, în capitala provinciei Lahore, calitatea aerului a fost cea mai proastă din lume, conform grupului elveţian IQAir.

Creşterea industrializării în Asia de Sud din ultimele decenii a alimentat poluarea. Problema devine mai gravă toamna şi iarna, deoarece inversarea temperaturii împiedică ridicarea stratului de aer cald şi reţine agenţi poluanţii mai aproape de sol.

Probleme asemănătoare sunt şi în India. Autorităţile din Delhi au anunţat că vor restricţiona utilizarea vehiculelor săptămâna viitoare pentru a reduce poluarea.

Sursa : www.mediafax.ro