27 apr 2021 - Mediu

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în luna mai

Autor: Laura Buciu

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale, mai ales în regiunile intracarpatice, dar în rest vor fi apropiate de cele normale. Din 10 mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pe întreg teritoriul ţării.

26 aprilie - 3 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi local excedentar în zonele montane, în regiunile vestice, dar mai ales în nord-vestul extrem, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, posibil local deficitar în nord-est.


3 - 10 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile centrale şi sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.


10 - 17 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi uşor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.


17 - 24 mai

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în jumătatea sudică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.