12 ian 2021 - Mediu

Peste 50 de ţări s-au unit împotriva încălzirii globale după Summit-ul One Planet

Emmanuel Macron a adunat peste 50 de ţări la Summit-ul One Planet. România promite şi ea salvarea de la extincţie a peste 1 milion de specii de animale şi plante.

Numele alianţei este High Ambition Coalition. Obiectivul ei este protejarea a 30% din planetă până în 2030. Documentul final ar trebui negociat la Convenţia pentru Diversitate Biologică, eveniment care va avea loc în China, spre finalul anului.

„Cred că dacă avem un nivel bun de reprezentare, dacă avem buna capacitate de a ne mobiliza, dacă suntem precişi şi concreţi cu cifre şi date, putem să reuşim”, a declarat Emmanuel Macron,Preşedintele Franţei.

„Vom investi câteva sute de milioane de euro în următorii patru ani pentru cercetare în biodiversitate. Vom acorda chiar mai mult decât cele 700 milioane de euro pe an, deja acolcate, pentru marele proiect Green Wall”, a spus Ursula Von Der Leyen,Preşedinte Comisia Europeană.

Prezent la Summit, Prinţul Charles a chemat marile companii ale lumii să facă parte din Terra Carta-Carta Pământului. Acesta vrea să strângă 7 miliarde de lire sterline pentru a investi în ecologie.

Şi António Guterres, Secretarul General ONU, a fost prezent. El a propus trecerea la energie regenerabilă, pentru a obţine emisii nete zero până în 2050.

Sursa : www.mediafax.ro