02 nov 2023 - Mediu

Indicele de poluare din India, îngrijorător. O ceaţă toxică a acoperit New Delhi

O ceaţă toxică a acoperit, joi, New Delhi, stârnind temeri privind o nouă urgenţă de sănătate publică în capitala indiană. Agenţiile guvernamentale au avertizat că nivelul de poluare s-ar putea agrava în următoarele zile, în ciuda eforturilor de reducere a acestuia, potrivit Reuters.

Indicele de calitate a aerului (AQI) s-a situat , joi, la 415 pe o scară de 500 în zona Anand Vihar din capitală, indicând niveluri „severe” de poluare care pot afecta persoanele sănătoase şi pe cele cu afecţiuni existente.

Indicele AQI între 0-50 este considerat sănătos.

Scăderea calităţii aerului în regiune în timpul lunilor de iarnă este adesea însoţită de o creştere a numărului de boli respiratorii, ceea ce determină închiderea şcolilor şi a fabricilor.

Guvernul din New Delhi a anunţat o interdicţie privind intrarea autobuzelor diesel şi a declarat că activităţile de construcţie vor fi oprite dacă situaţia persistă.

Cu niveluri AQI de peste 400, New Delhi şi Lahore din Pakistan au ajuns, joi, în fruntea unei liste în timp real a celor mai poluate oraşe din lume, întocmită de grupul elveţian IQAir.

De asemenea, oraşul indian Mumbai figurează printre cele mai poluate 15 oraşe din lume.

Înrăutăţirea calităţii aerului a aruncat o umbră asupra Cupei Mondiale de cricket, în timp ce fanii se adună pe stadioanele din oraşele indiene.

Consiliul indian de cricket (BCCI) a anunţat săptămâna aceasta interzicerea focurilor de artificii în timpul meciurilor rămase din turneu, ca măsură de combatere a poluării.

Sursa : www.mediafax.ro