16 dec 2020 - Învățământ

Vor merge copiii la şcoală după vacanţă? Ce spun Oficialii din Educaţie

Autor: Marina Dinu Autor: Andreea Burnar
Vor merge copiii la şcoală după vacanţă?  Ce spun Oficialii din Educaţie

Şcolile şi grădiniţele sunt închise până pe 11 ianuarie 2021. Oficialii din Educaţie spun că şcolile se deschid dacă scade numărul infectărilor. Decizia de a deschide şcolile aparţine Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Părinţii şi elevii nu au primit un răspuns concret din partea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei cu privire la desfăşurarea orelor după sărbători.

„Decizia cu privirea la deschiderea unităţilor de învăţământ o ia Comitetul Naţional care analizează situaţia epidemiologică de la acel moment. Pe scurt, nu se va schimba nimic dacă numărul cazurilor de Covid-19 nu va scădea”, a afirmat Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Potrivit surselor noastre, dacă elevii se vor întoarce gradual în bănci, rămân în vigoare cele trei scenarii cunoscute: roşu, verde şi galben. Alte variante nu au fost comunicate de Ministerul Educaţiei.

„În funcţie de situaţia epidemiologică, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide revenirea la şcoală în format fizic. Facem un apel la elevi, la cadrele didactice, la părinţi, să respecte măsurile de protecţie sanitară, să fim mai precauţi, mai ales că se apropie perioada Sărbătorilor de Iarnă”, a declarat Cristian Tănase, Purtător de cuvânt Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

În alte ţări europene, deciziile nu se iau de pe o zi pe alta, iar elevii ştiu clar dacă se întorc sau nu în bănci după Anul Nou.

Suedia a anunţat că nu intenţionează să amâne reluarea şcolii normale după 6 ianuarie. Franţa este o altă ţară care s-a luptat să lase şcolile deschise, în ciuda situaţiei epidemiologice. În cele din urmă, într-adevăr liceele au trecut în online, dar dacă numărul de cazuri va scădea sub 5.000 pe zi, activitatea în şcoli va fi reluată din 20 ianuarie.