18 ian 2021 - Învățământ

Vaccinarea anti COVID-19 în şcoli. Fiecare unitate de învăţământ va avea un responsabil cu înscrierea cadrelor didactice în platformă

Autor: Petru Mazilu

Ministerul Educaţiei a trimis tuturor inspectoratelor şcolare din ţară o solicitare privind desemnarea de persoane care să se ocupe de înregistrarea cadrelor didactice pe platforma pentru înscrierea la vaccinare. Fiecare unitate şcolară va numi o persoană, a stabilit ministerul.

Ministerul Educaţiei vrea să ştie până marţi la prânz numele persoanelor care se vor ocupa de înscrierea cadrelor didactice pe platforma pentru vaccinare.

„Fiecare unitate de învăţământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unităţii de învăţământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate (...) Fiecare unitate de învăţământ preuniversitar va transmite inspectoratului şcolar judeţean/ ISMB, numele persoanei responsabile cu acţiunea de vaccinare, funcţia şi datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18.01.2021, până la orele 16.00, urmând ca inspectoratele şcolare judeţene/ISMB să transmită situaţia către Ministerul Educaţiei până marţi, 19 ianuarie, ora 12.00”, scrie în documentul adresat inspectoratelor şcolare.

Ministerul Educaţiei le solicită celor care fac programările să asigure prioritate la vaccinare unor categorii de cadre didactice.

„Ministerul Educaţiei solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii de angajaţi: - angajaţii din învăţământul preşcolar (unde nu este obligatoriu portul măştii de către copii) şi cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii... -angajaţii unităţilor de învăţământ preuniversitar care urmează să funcţioneze cu prezenţa fizică începând cu data de 08 februarie 2021”, mai scrie în documentul semnat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.