30 iun 2020 - Coronavirus

Val de imbolnaviri 41 de cazuri de coronavirus, depistate in 8 zile la Santierul Naval Damen Galati

41 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19 au fost inregistrate la Santierul Naval Damen Galati in ultimele opt zile. Dintre acestea, 35 de persoane sunt de pe santier, iar celelalte lucreaza la subcontractorii Damen Galati.

,,De la inceputul saptamanii 26 si pana in prezent, pe platforma Santierului Naval Damen Galati s-a inregistrat un numar de 41 cazuri noi de infectie cu noul coronavirus. Este vorba despre 35 de angajati ai santierului si 6 angajati ai subcontractorilor, 3 dintre cazuri fiind vindecate. In toate aceste cazuri, am identificat contactii acestor persoane asigurand intrarea lor in auto-izolare si am dezinfectat spatiile/facilitatile in care acestia si-au desfasurat recent activitatea", au anuntat, la solicitarea MEDIAFAX, reprezentantii Damen Galati.

41 de cazuri in cateva zile reprezinta o crestere brusca dupa ce de la inceputul epidemiei in santierul galatean au aparut doar trei cazuri. Ca urmare, conducerea companiei a fost nevoita sa ia masuri suplimentare de protectie.

,,Incepand cu data de 25 iunie 2020, purtarea mastii de protectie este obligatorie in incinta santierului nu doar in spatiile deschise si in cursele conventie ci si in spatiile inchise. S-a inceput testarea COVID-19 pentru contactii potentiali ai cazurilor confirmate. Incepand cu saptamana 27, s-a introdus lucrul in doua schimburi. Incepand cu saptamana 27, s-a introdus masura termoscanarii la punctele de acces in santier. Acest lucru se va realiza prin intermediul unor containere speciale prevazute cu camere de termoscanare asigurand fluidizarea traficului si triajul epidemiologic", au explicat reprezentantii Damen.

De la inceputul epidemiei in santierul naval Damen din Galati o persoana a decedat dupa ce s-a infectat cu virusul COVID-19.

Sursa : www.mediafax.ro