31 iul 2021 - Coronavirus

Vaccinarea împotriva COVID devine obligatorie pentru personalul sanitar din Ungaria

Ordonanţa va intra în vigoare pe 15 august, iar persoanele care lucrează în Sănătate vor avea la dispoziţie 15 zile pentru a începe vaccinarea.

Cel puţin, asta a declarat Ágnes Galgóczi, şeful Departamentului de epidemiologie din cadrul Centrului Naţional pentru Sănătate Publică, informează agenţia MTI.

Galgóczi a explicat că vaccinarea este obligatorie pentru toţi cei care lucrează în domeniul Sănătăţii şi nu s-au vaccinat încă: pentru cei care furnizează servicii de îngrijire de bază, cei din ambulatorii, cei din spitale, cei de pe ambulanţă, cei din industria farmaceutică, cei care furnizează servicii de transport pentru pacienţi – indiferent că lucrează în sistemul de stat sau în sistemul privat. În plus, vaccinarea este obligatorie şi pentru toţi cei care lucrează în cadrul instituţiilor de servicii sociale.

Galgóczi a subliniat că vaccinarea celor din domeniul sanitar este importantă atât în vederea protejării sănătăţii proprii, cât şi în vederea protejării sănătăţii pacienţilor.

Oficialul a specificat, de asemenea, că administrarea celei de-a treia doze nu va fi obligatorie pentru personalul sanitar.

Sursa : www.mediafax.ro