23 feb 2021 - Coronavirus

Un veteran de război, de 91 de ani, s-a vaccinat anti COVID într-un spital din Cluj. Bărbatul se vaccinase ultima oară în 1936, împotriva variolei

Sabin Husariu are 91 de ani şi este veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial şi reprezentant al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, filiala „Avram Iancu” Cluj. Veteranul s-a vaccinat la centrul de vaccinare amenajat la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca.

El le-a povestit cadrelor medicale că ultima dată s-a vaccinat contra variolei în anul 1936.

„Veteranul de război Sabin Husariu s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave şi pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului. Singurul vaccin important făcut până acum a fost cel împotriva variolei, în urmă cu 85 de ani, pe când avea doar 6 ani. Acesta s-a născut într-o localitate defavorizată, cu tatăl refugiat, fiind copil de trupă încă de la vârsta de 12 ani. Ultimul vaccin important i-a fost administrat în urmă cu 85 de ani, împotriva variolei”, au povestit, pe Facebook, reprezentanţii spitalului clujean.

Sabin Husariu le-a mai spus cadrelor medicale că a ales să se vaccineze pentru că a trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave şi pentru că vede întotdeauna partea plină a paharului.

Sursa : www.mediafax.ro