19 oct 2021 - Coronavirus

Un centru de testare gratuită anti COVID va fi deschis la Maratonul Bucureşti

La Maratonul Bucureşti, care se va desfăşura fizic în 30-31 octombrie, va fi disponibil un centru de testare pentru participanţi. Testarea este gratuită şi opţională pentru alergătorii care îndeplinesc condiţiile de acces.

„Ca organizatori ai celor mai mari evenimente de alergare din România, este obligaţia noastră să asigurăm un eveniment care respectă toate criteriile de siguranţă. Stă în puterea noastră să prevenim şi să minimizăm riscurile, precum şi să gestionăm posibilele situaţii de cazuri pozitive asimptomatice în rândul membrilor comunităţii de alergători participanţi la eveniment. Înscrierile la eveniment mai sunt deschise până pe 26 octombrie, la miezul nopţii”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen, preşedinta Bucharest Running Club.

La Maratonul Bucureşti vor avea acces doar alergătorii care sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum şi cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceştia vor face dovada înregistrării şi vor prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Sursa : www.mediafax.ro