22 ian 2021 - Coronavirus

Ţara care a închis şcolile din cauza numărului alarmant de îmbolnăviri COVID-19

Portugalia a închis şcolile pentru două săptămâni. Măsura vine în urma ratei alarmante de infectare cu Covid-19. Cu toate că ţara a intrat în carantină încă de spătămâna trecută, cazurile continua să crească, iar asta ar putea provoca o criză sanitară, spune premierul.

„În faţa acestei situaţii de transmitere rapidă a virusului, ni s-a recomandat să întrerupem toate activităţile şcolare pentru următoarele două săptămâni. O măsură care, mai târziu, va fi compensată în calendarul şcolar”, a declaratAntonio Costa, premierul Portugaliei.

Profesorii şi elevii sunt de acord cu măsura luată de guvern.

„O sa încercăm să menţinem elevii motivaţi pentru că activitatea fizica este foarte importantă chiar şi în vreme de pandemie”, a spus un profesor din portugalia.

„Eu cred că nu există cineva care să nu fie speriat. Cu siguranţă, noi suntem, dar dacă ne izolăm şi respectăm toate regulile, cred că în felul asta situaţia din ţară s-ar putea îmbunatăţi”, a afirmat un alt profesor.

„Cred că acum e mai bine să învăm de acasă. Elevii nu vor asta, cel puţin eu, dar cred că e cel mai bun lucru pe care îl putem face. Numărul cazurilor tot creşte şi cred că trebuie să învăţăm de acasă”, a spus un elev din Portugalia.

Totuşi, experţii sunt de părere că închiderea şcolilor nu va reduce numărul de infectări.

„Întreabă-mă ce poate face guvernul acum, din păcate nu poate face decât un singur lucru, adică să intre într-o logică mai punitivă în caz de nerespectare. Dacă fiecare dintre noi nu se conformează, nu există alt instrument politic pe care un guvern să îl poată folosi şi, în opinia mea, asta se întâmplă”, a declaratTiago Correia – profesor de Sănătate Publică Universitatea Nova de Lisboa.

Sursa : www.mediafax.ro