24 mar 2020 - Coronavirus

Situatie grava la Sibiu. Un medic de urgenta acuza: Nu avem echipament de protectie si avem deja caz de COVID-19

Medicul de urgenta Cristiana Oprita a scris, marti, pe Facebook, faptul ca Spitalul Militar Sibiu nu are echipament de protectie iar in urma analizei cu computerul tomograf ar exista deja contact cu un pacient cu noul COVID-19.

,,Sunt medic de urgenta CPU Spitalul Militar Sibiu. Nu avem echipament de protectie, avem deja un caz de COVID-19, plaman pozitiv la CT. Managerul Spitalului a decis sa fie testat pacientul dupa trei zile de la internare, a refuzat sa testeze personalul contact, spunand ca testarea este doar pentru pacienti, nu pentru personalul medical", reclama medicul pe Facebook.

Aceasta il intreaba pe presedintele Klaus Iohannis cum isi poate imagina ca vor fi ajutati pacientii in conditiile in care doctorii se vor infecta.

,,Aceasta atitudine de amatorism managerial va atrage consecintele inchiderii unui spital care ar trebui sa fie unul strategic. Nu avem echipament de protectie, nu avem personal, spitalul nu are un plan in ceea ce priveste circuitul pacientilor infectati. Doriti inchiderea spitalului? Va fi in maxim doua saptamani daca nu aduceti medici militari cu experienta manageriala", a mai scris medicul, care afirma ca directorul unitatii medicale i-ar fi amenintat pe doctori cu desfacerea contractului de munca.

In urma postarii de pe Facebook, prefectul Sibiului, Mircea Cretu, a cerut Directiei de Sanatate Publica Sibiu sa verifice situatia de la Spitalul Militar din oras.

Sursa : www.mediafax.ro