21 iun 2021 - Coronavirus

Scade numărul de noi infectări. Numărul cazurilor COVID-19 tinde spre zero. Explicaţia medicului Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu îţi spune motivele care au dus la acestă scădere.

„Lucrurile sunt în regulă şi vor continua la fel, adică nu ar trebui să ne facem griji pentru variantele pe care le ştim deja, imunitatea celor care au trecut prin boală e de luat în calcul. Probabil că în momentul de faţă, dacă ne gândim la cei care s-au vaccinat şi la cei care au trecut prin boală, suntem la un procent care depăşeşte 40%”, a afirmatmedicul infecţionist Adrian Marinescu.

Oamenii au început să renunţe la precauţii. Însă, variantă Delta este pe cale să devină dominantă la nivel global. În România au fost raportate 35 de contaminări cu această tulpină modificată genetic. Iar Adrian Marinescu spune că vaccinarea este soluţia.

„Trebuie să luăm în calcul că pandemia nu e închisă şi că în condiţiile în care, sunt locuri în lume, în momentul ăsta şi chiar în Europa, în care sunt multe cazuri cu tulpina din India, ar putea să ajungă şi la noi ne pregătim şi pentru sezonul rece şi ne-am dori să fim bine pregătiţi. Şi cum putem s-o facem cel mai bine? Prin vaccinare”, a precizatAdrian Marinescu.

Sursa : www.mediafax.ro