06 mai 2021 - Coronavirus

Sapporo Challenge Half Marathon 2021 a fost un test reuşit înainte de Jocurile Olimpice. Ce măsuri anti COVID-19 au luat organizatorii

Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, a acordat miercuri organizatorilor Olimpiadei de la Tokyo calificative mari pentru reuşita unui maraton test pe care l-au organizat la Sapporo, afirmând că că au reuşit să asigure atât funcţionarea cursei, cât şi contramăsurile COVID-19.

Sapporo Challenge Half Marathon 2021 a avut loc miercuri ca o repetiţie generală pentru evenimentul olimpic din vară, cu mai puţin de trei luni înainte de începerea Jocurilor.

Şase sportivi internaţionali, care au participat la evenimentul din oraşul din nordul Japoniei, au fost supuşi protocoale de testare stricte înainte şi după intrarea în Japonia.

"Comitetul organizator de aici nu numai că a demonstrat capacitatea de a organiza un eveniment, ci a demonstrat şi capacitatea de a administra şi alte aspecte complexe, inclusiv, desigur, protocoalele COVID-19", a declarat Coe într-o conferinţă de presă, citat de Reuters.

Toţi participanţii, inclusiv personalul şi mass-media, au trebuit să-şi înregistreze temperatura şi să răspundă zilnic la un chestionar de sănătate în săptămâna care a precedat evenimentul, fie printr-o aplicaţie mobilă, fie pe hârtie.

Organizatorii i-au îndemnat pe spectatori să nu vină să urmărească cursa, iar personalul evenimentului ţinea pancarte pe care scria: „Pentru a preveni infecţia, vă rugăm să vă abţineţi de la vizionare”.

Japonia se luptă cu reapariţia infecţiilor cu coronavirus, iar organizatorii se luptă cu stabilirea metodelor de desfăşurare în siguranţă a celui mai mare eveniment sportiv din lume, cu aproximativ 15.000 de sportivi.

Ei au decis deja să nu permită spectatori din afara ţării şi au spus că vor decide până în iunie câţi spectatori locali vor permite în arene.

"Desigur, toată lumea, în special sportivii, speră să aibă parte de spectatori, dar cred că trebuie să recunosc că dacă acest lucru nu este posibil, atunci Jocurile vor avea loc şi competiţia va fi în continuare extrem de bună", a mai spus Coe.

Sursa : www.mediafax.ro