23 feb 2021 - Coronavirus

România sprijină, alături de UE, Slovacia şi Serbia în lupta împotriva COVID-19

Ţările Uniunii Europene, printre care şi România, sprijină transferul de echipe medicale către Slovacia şi oferă ajutor Serbiei, a anunţat marţi Comisia Europeană.

„UE coordonează trimiterea unei echipe medicale în Slovacia pentru a sprijini tratamentul intensiv al pacienţilor care suferă de COVID-19, în urma unei solicitări adresate prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE. România a oferit deja o echipă de 5 medici şi 9 asistenţi medicali, specializaţi în terapie intensivă”, se arată în comunicatul CE.

De asemenea, UE va trimite în Serbia 600.000 de măşti de protecţie FFP2 şi 650.000 de perechi de mănuşi din rezerva medicală rescEU găzduită în Grecia.

„Aş dori să mulţumesc României pentru trimiterea unei echipe medicale care să sprijine tratamentul pacienţilor cu COVID la Bratislava, acţionând în spiritul solidarităţii la nivelul UE. De asemenea, măştile şi mănuşile de protecţie trimise în Serbia din rezerva rescEU vor contribui la protejarea personalului medical care luptă împotriva COVID-19 în această ţară”, a declarat comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Comisia a ajutat 13 state membre ale UE şi state participante prin intermediul mecanismului de protecţie civilă şi prin intermediul rescEU.

Sursa : www.mediafax.ro