18 sep 2023 - Coronavirus

Rafila despre înmulţirea cazurilor de COVID această situaţie va mai dura circa două săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că numărul cazurilor de COVID din România a crescut în ultima perioadă. Această situaţia va mai dura circa două săptămâni, a mai spus Rafila.

Declaraţiile au fost făcute luni, în Parlament, la finalul dezbaterilor de la moţiunea simplă iniţiată de USR şi Forţa Dreptei.

„Sunt în jur de 2.000 de cazuri, a fost o creştere constantă în ultimele săptămâni (...) această situaţia cu un număr important de cazuri va mai dura circa două săptămâni după care vom intra pe un trend de descreştere (...) Sunt suficiente locuri (în spitale n.r.) în momentul de faţă, dar trebuie să ne pregătim şi pentru creşterea numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre vaccinul anti COVID.

„Este un vaccin achiziţionat la finalul anului trecut special pentru tulpinile mutante. Sigur, poate să producă un grad de protecţie în special la persoanele cu comorbidităţi pentru evitarea formelor grave (...) Contractul cu producătorul este foarte mare, analizăm posibilitatea ca acest vaccin să se găsescă în farmacii pentru cei care vor să se vaccineze, astfel încât să nu mai producem un prejudiciu bugetului de stat”, a explicat Rafila.

Măştile de protecţie nu vor fi obligatorii, acestea pot fi purtate, dar este doar o recomandare, a precizat ministrul Sănătăţii.

Sursa : www.mediafax.ro