05 sep 2023 - Coronavirus

Prima doamnă a SUA, test pozitiv la COVID. Preşedintele nu este infectat

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a fost testată pozitiv la testul COVID-19 cu doar câteva zile înainte ca preşedintele Joe Biden, care a fost testat negativ, să călătorească la un summit al Grupului celor 20 în India, a anunţat Casa Albă, potrivit Reuters.

Soţia lui Biden, în vârstă de 72 de ani, ale cărei simptome au fost descrise ca fiind uşoare, a avut ultima dată COVID în luna august a anului trecut. Preşedintele, în vârstă de 80 de ani, a fost testat pozitiv ultima dată în iulie 2022.

„Prima Doamnă a fost testată pozitiv pentru COVID-19. Ea va rămâne la casa din Rehoboth Beach, Delaware", a anunţat directorul ei de comunicare, Elizabeth Alexander.

Jill Biden s-a întors singură în Delaware, luni seara, cu avionul.

„În urma testului pozitiv al Primei Doamne pentru COVID-19, preşedintelui Biden i s-a administrat un test COVID în această seară. Preşedintele a fost testat negativ. Preşedintele va fi testat de mai multe ori în această săptămână şi i se vor monitoriza simptomele", a precizat Casa Albă.

Casa Albă nu a spus dacă deplasările lui Biden în străinătate vor fi afectate. Programul oficial al lui Biden arăta că acesta va călători joi la New Delhi pentru a participa la summitul G20. Ulterior, Biden va merge la Hanoi.

Sursa : www.mediafax.ro