05 dec 2020 - Coronavirus

Morţi din cauza COVID-19, dezumanizaţi de oameni. Ce se întâmplă la Spitalul Horezu

Imagini revoltătoare la morga Spitalului Suport Covid din Horezu, din judeţul Vâlcea. Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie, sau pe mese. În imaginile filmate de rudele unui bolnav decedat în spital, se vede mizerie, iar aparţinătorii intră singuri în morgă, fără să fie însoţiţi d evreun angajat al spitalului.

Rudele se ghidează după capacele sicrielor pentru a-şi lua morţii acasă. Mai mult, chiar ar trebui să noteze într-un registru ce au luat. Este greu să priveşti aceste imagini, dar să şi fii în piele aparţinătorilor.

Ce spun reprezentanţii spitalului

Managerul spitalului Horezu recunoaşte că aceste imagini sunt reale. Spune că s-a întâmplat ieri, când în morgă au ajuns 4 decedaţi în 24 de ore. Constantin Popescu susţine însă că situaţia este una excepţională şi s-ar fi ajuns aici pentru că morga are doar un loc, iar ieri au fost 4 decedaţi acolo.

El recunoaşte că la morgă nu este niciun angajat, iar rudele sunt îndrumate de către portar şi ajutate, în mod obişnuit, să identifice cadavrele. Tot portarul este şi cel are distribuie echipamentele de protecţie pe care rudele trebuie să le poarte când intră în morgă. Cât despre mizerie?... Acei saci şi toate lucrurile aruncate ar fi obiectele decedaţilor pe care rudele nu le mai iau.

Sursa : www.mediafax.ro