31 oct 2020 - Coronavirus

La un semn „de sus”, autorităţile locale s-au răzgândit Pacienţii COVID-19, trataţi de spitalul care refuza internarea lor

Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu va primi pacienţi COVID. Anunţul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan la puţin timp după ce şeful DSP Sibiu spunea că spitalul nu poate prelua pacienţi COVID-19 deoarece este în renovare.

Directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, vineri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, că Spitalul Militar de Urgenţă nu poate prelua pacienţi COVID-19 deoarece este în renovare.

„Astăzi (vineri – n.r.) am efectuat o vizită de informare la Spitalul Militar să vedem care este stadiul pregătirilor, pentru că Spitalul Militar este în renovare, inclusiv ATI (...) până la sfârşitul lui noiembrie, s-ar putea luna decembrie”, a spus Budescu.

Câteva ore mai târziu, directorul DSP a fost contrazis de vicepremierul României, Raluca Turcan. Aceasta a discutat cu ministrul Apărării şi a anunţat că Spitalul Militar din Sibiu va primi pacienţi COVID-19

„Începând de joi, împreunã cu dl general Ciuca, Ministrul Apărării, am analizat posibilitatea tratării pacienţilor Covid şi în Spitalul Militar Sibiu. Astãzi, spitalul este pregătit şi vor fi preluaţi pacienţii repartizaţi de către DSP Sibiu”, a anunţat Raluca Turcan.

Vicepremierul a mai anunţat că împreună cu autorităţile locale din judeţul Sibiu a decis să suplimenteze numărul de paturi pentru pacienţii COVID la spitalele Agnita, Mediaş, Judeţean şi CFR. În plus, vor fi achiziţionate aparate de oxigen şi ventilatoare şi va fi repartizat personalul medico-sanitar de care este nevoie.

Sursa : www.mediafax.ro