29 nov 2020 - Coronavirus

Iohanns depre situaţia COVID-19 Suntem pe platou. Totuşi, mulţi români ajung în stare gravă în spitale

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, duminică, faptul că România se află „pe un platou” în privinţa infectărilor cu SARS-CoV-2, media îmbolnăvirilor zilnice nefiind crescută de două săptămâni, însă prea mulţi români ajung la spital în stare gravă.

Iohannis a declarat, după ce a verificat Call Center-ul de la Arena Naţională, că România este pe platou în privinţa infectărilor, cea ce însemnă că măsurile de restricţie luate de Guvern dau rezultate.

„Putem să observăm în ultimele zile – cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident – că măsurile de restricţie care au fost luate de Guvern şi de autorităţi încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni, deci suntem pe un platou. Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuşi, prea mulţi români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale”, a spus Iohannis.

Acesta a îndemnat populaţia să fie solidară cu medicii şi voluntarii care „fac minuni”.

„Medicii noştri, personalul medical, fac minuni, dar haideţi să fim solidari! Haideţi să fim cu toţii solidari cu sutele şi miile de voluntari care lucrează, cu miile de medici, personal medical, care lucrează enorm – enorm - pentru a trece România peste această pandemie. Cred că suntem chiar obligaţi să fim solidari cu ei şi să respectăm normele care sunt impuse, fiindcă, în acest fel, reuşim realmente să salvăm vieţi şi vom reuşi, dacă respectăm aceste măsuri, să avem sărbători fără restricţii suplimentare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa : www.mediafax.ro