03 mai 2021 - Coronavirus

India, aproape 20 de milioane de cazuri de coronavirus. Cifrele reale ar putea fi de cinci până la 10 ori mai mari

India a raportat luni peste 300.000 de cazuri noi de coronavirus pentru a 12-a zi consecutiv, bilanţul total ajungând la 20 de milioane.
Numărul deceselor asociate COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore au crescut cu 3.417, notează Reuters.
Cu 368.147 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, numărul total de infecţii din India se ridică la 19,93 milioane, în timp ce numărul total de decese este de 218.959, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.
Experţii medicali spun că cifrele reale din întreaga ţară, de 1,35 miliarde, pot fi de cinci până la 10 ori mai mari decât numărul oficial.
Spitalele s-au umplut la maxim, rezervele de oxigen s-au epuizat, iar morgile şi crematoriile sunt arhipline.
Cel puţin 11 state şi teritorii ale ţării au impus restricţii pentru a încerca să limiteze numărul infectărilor, dar guvernul prim-ministrului Narendra Modi este reticent când vine vorba de un blocaj naţional, îngrijorat de impactul pe care l-ar avea asupra economiei.
"În opinia mea, doar o carantină naţională şi declararea stării de urgenţă vor ajuta la soluţionarea nevoilor actuale de asistenţă medicală", a declarat Bhramar Mukherjee, un epidemiolog de la Universitatea din Michigan, pe Twitter.
"Se acumulează numărul de cazuri active, nu doar cazurile noi zilnice. Chiar şi cifrele raportate afirmă că există în jur de 3,5 milioane de cazuri active."
Liderii a 13 partide de opoziţie au semnat duminică o scrisoare prin care îi cerea lui Modi să lanseze imediat vaccinarea naţională gratuită şi să acorde prioritate aprovizionării cu oxigen a spitalelor şi centrelor de sănătate.

Sursa : www.mediafax.ro