06 iul 2020 - Coronavirus

FOTO A supravietuit atacului din 11 septembrie, dar a fost rapus de coronavirus. Barbatul apare intr-o fotografie celebra

In ziua fatidica de 11 septembrie, Cooper urma sa livreze documente politice. Nu a mai ajuns, insa, la destinatie, surprins de atacul care a ingrozit o lume intreaga. ,,Nu si-a dat seama ca a fost fotografiat decat dupa cateva saptamani", povesteste pentru Janet Rashes, care i-a fost partenera de viata timp de 33 de ani. ,,Se uita in ziar si a vazut acolo imaginile".

,,Era foarte mandru de asta", mai spune Rashes. ,,Pastra o copie a imaginii in portofel si o arata oamenilor cu care facea cunostinta."

Scena a fost surprinsa de Suzanne Plunkett, pe atunci fotograf al Associated Press. Aceasta a declarat pentru CNN ca nu l-a mai intalnit ulterior pe Cooper, desi a pastrat legatura cu unii dintre cei pe care i-a fotografiat in ziua respectiva.

FOTO: Barbatul apare in partea stanga a imaginii, purtand ochelari si o camasa neagra.

Stephen Cooper, the man on the far left of my famous 911 photograph has died after contracting coronavirus. Sadly, I never got the chance to meet him. My deepest condolences go out to his wife and daughter. (1/5)

-- suzanne plunkett (@suzanneplunkett)

Sursa : www.mediafax.ro