23 mai 2020 - Coronavirus

Decizie de ultima ora in tara devenita noul focar de COVID-19. Presedintele ignora recomandarile OMS si a facut un anunt total neasteptat

Brazilia a devenit vineri a doua ţară din lume la numărul de cazuri de coronavirus, în momentul acesta fiind devansată doar de Statele Unite, după ce a confirmat că 330.890 de persoane au fost infectate cu Covid-19, depăşind Rusia, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Brasilia, potrivit Reuters.

Presedintele controversat, Jair Bolsonaro, a declarat pentru , una dintre cele mai mari publicatii din America de Sud, ca este decis sa reia fotbalul din Brazilia, chiar daca bilantul infectarii populatiei cu noul coronavirus este unul foarte mare. "Dupa ce Brazilia a depasit pragul de 20.000 de decese provocate de coronavirus, presedintele s-a pronuntat din nou in favoarea reluarii competitiilor. Cel putin a recunoscut ca ar trebui ca meciurile sa se dispute fara spectatori.Brazilia se remarca in presa din lumea intreaga prin bilantul dramatic provocat de pandemia de coronavrius, dar presedintele insista pentru reluarea fotbalului. Jair Bolsonaro s-a pronuntat pentru relaurea campionatului. A clarificat insa ca vrea ca partidele sa se dispute cu portile inchise.In Rio de Janeiro, decizia sta in mainile lui Crivella, dar vreau ca acest lucru ( revenirea fotbalului) sa se intample si in celelate state. Ministrul Sanatatii este in favoarea unei rezolutii pentru ca fotbalul sa se joace din nou, iar asta va ajuta la inalturarea stresului celor de acasa", a declarat Bolosonaro, pentru . Situatia din America de Sud este mai grava. Dr. Mike Ryan, principalul expert in domeniul urgentelor OMS, a declarat intr-o conferinta de presa: ,,Intr-un anumit sens, America de Sud a devenit noul epicentru al bolii." este ,,cea mai afectata", iar autoritatile de acolo au aprobat utilizarea hidroxiclorochinei, folosite pentru tratarea malariei, pentru COVID-19, a spus el. El a reiterat ca dovezile clinice nu sustin utilizarea pe scara larga a medicamentului impotriva bolii, avand in vedere riscurile acesteia.

Sursa : www.mediafax.ro