23 feb 2021 - Coronavirus

Dan Barna a vorbit cu ambasadorul Japoniei în România despre Avigan, medicamentul anti-COVID-19

Vicepremierul Dan Barna s-a întâlnit, marţi, cu Hiroshi Ueda, ambasadorul nipon în România, căruia i-a mulţumit pentru decizia Japoniei de a introduce ţara noastră în testele pentru medicamentul anti-COVID-19, Avigan: „Foarte mulţi români au reuşit să treacă cu bine fazele critice ale bolii”.

„Azi, (marţi - n.r.) de ziua Japoniei, am avut o întâlnire cu domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul nipon în România. Am folosit acest prilej pentru a exprima recunoştinţa României faţă de decizia Japoniei de a introduce ţara noastră în testele pentru medicamentul anti-Covid-19, Avigan. Ca urmare a acestei decizii, foarte mulţi români au reuşit să treacă cu bine fazele critice ale bolii şi s-au putut întoarce la o viaţă normală”, transmite Dan Barna.

El reaminteşte că se împlinesc, în 2021, 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre ţările noastre.

„Parteneriatul acesta va deveni unul strategic pe toate laturile sale: politică, economică, culturală şi ştiinţifică. Japonia este cel mai mare investitor asiatic din România. Prezenţa niponă poate fi văzută în activitatea zecilor de companii japoneze sau în evoluţia unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte de infrastructură aflate în construcţie în acest moment: Podul peste Dunăre care se construieşte la Brăila. I-am spus ambasadorului Ueda că sper ca investiţiile nipone să continue cel puţin la acelaşi nivel în perioada următoare”, conchide vicepremierul Barna.

Sursa : www.mediafax.ro