14 nov 2023 - Coronavirus

Croazieră de coşmar, focare de coronavirus şi gastroenterită. Haos pe o navă

Croazieră de coşmar pentru pasagerii unei nave care călătorea din Queensland spre Adelaide, Australia.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Australia de Sud, nava Grand Princess a fost nevoită să facă faţă la două epidemii diferite, dar şi agitaţiei pasagerilor şi a echipajului.

Pasagerii s-ar fi confruntat cu două focare diferite, unul de Covid-19 şi celălalt de gastroenterită.

Potrivit lui Maureen Monk, unul dintre pasagerii intervievaţi de ABC News, între mediul nesigur şi lipsa de comunicare la bord, confuzia a domnit pe navă încă din a doua zi a croazierei, când primele persoane au început să se simtă rău: „niciunul dintre oaspeţi nu ştia cu adevărat ce se întâmplă": https://x.com/afrahshah1/status/1723981392084967448?s=20

Nu există nicio confirmare cu privire la numărul de persoane infectate, nici din partea autorităţilor sanitare din Australia, nici din partea navei. Ceea ce se ştie este că numărul pasagerilor închişi în camere a crescut în fiecare zi.

Potrivit lui Monk, căpitanul nu ar fi anunţat prezenţa cazurilor de Covid la bord decât la o săptămână după ce a declarat cazurile de gastroenterită.

Cazurile de coronavirus continuă să crească în Australia de Sud. Vinerea trecută, SA Health a raportat un total de 2.493 de cazuri de Covid-19 pentru săptămâna precedentă, cu 793 mai multe decât în săptămâna anterioară.

Au existat, de asemenea, avertismente cu privire la o eventuală epidemie de gastro-enterită în Australia, cazurile din ultimele 12 luni fiind mai mult decât duble faţă de numărul obişnuit.

Sursa : www.mediafax.ro