23 feb 2021 - Coronavirus

Creşterea cazurilor de COVID-19 un fenomen previzibil, care poate fi controlat. Ce crede şeful INSP, Adriana Pistol, despre valul 3 de coronavirus

Întrebată despre valul 3 al pandemiei de COVID-19, dr. Adriana Pistol a spus, în conferinţă de presă, că este normal să ne gândim la creşterea numărului de cazuri.

„Mi se pare că aşa se întâmplă în toată lumea (creşterea numărului de cazuri – n.r.), inclusiv cu o rată de transmisibilitate mai mare a tulpinii britanice, care a început să fie din ce în ce mai prezentă în ţara noastră. Singurul lucru pe care pot să îl spun este că este firesc să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri. Această creştere, în mod normal ar trebui să fie o creştere controlată dacă continuăm să respectăm măsurile care sunt existente în acest moment. Dacă măsurile existente în acest moment sunt respectate, iar vaccinarea se accelerează, atunci se va întâmpla cum spun eu: creşterea numărului de cazuri va putea fi controlată”, a spus dr. Pistol.

Aceasta a precizat că nu poate numi această creştere ca fiind „un val” şi nici nu poate şti cât de mare va fi creşterea.

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut, de luni până marţi: 3.382 de persoane au fost depistate pozitiv în urma testelor COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Sursa : www.mediafax.ro