05 apr 2020 - Coronavirus

COVID-19 Inca un judet din Romania unde mastile devin obligatorii. Oamenii nu vor putea iesi din casa fara sa-si acopere nasul si gura

Locuitorii judeţului Vaslui vor fi obligaţi să să aibă acoperite nasul şi gura când ies din casă. Decizia, luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se aplică începând de luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui a stabilit, sambata, ca toti locuitorii judetului sa aiba acoperite nasul si gura. Decizia autoritatilor din Vaslui este similara cu o decizie luata in judetul Galati si se va aplica de luni, pentru protejarea populatiei in contextul epidemiei.

,,Am emis, la fel ca cei din judetul Galati, o hotarare de Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta." - a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul judetului Vaslui, Mircea Gologan.

Potrivit acestuia, cetatenii vor trebui sa poarte, de luni, orice mijloc prin care sa-si acopere nasul si gura in locurile publice si in spatiile comerciale. La fel ca la Galati, nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protectie sa fie masti medicale. Se pot folosi esarfe, masti din panza sau orice alte tipuri de protectie care sa acopere nasul si gura.

,,Exact ca la Galati, nu am pus obligativitatea purtarii unei masti medicale. Este un lucru benefic pentru toata lumea" - a mai spus prefectul.

Sursa : www.mediafax.ro