29 iun 2020 - Coronavirus

COVID-19 in lume. Care sunt tarile fruntase la cresterea numarului de cazuri de infectare

Zece milioane de cazuri. Acesta este numarul de cazuri de COVID-19 la nivel mondial, inregistrat luni, 29 iunie. Mai exact,10,249,741 de persoane infectate cu noul coronavirus. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca intreaga lume se afla intr-o faza critica a pandemiei, pe fondul relaxarii masurilor de protectie si a testarii limitate pentru coronavirus. Spre exemplu, bilantul deceselor cauzate de COVID-19 a depasit 500.000, duminica, releteaza Reuters. In multe tari din Europa de Vest si Asia, virusul pare ca este inca tinut sub control, in timp ce in alte zone ale lumii, numarul persoanelor infectate creste de la o zi la alta. In primele trei luni de la aparitia noului coronavirus, un milion de oameni s-au infectat. In doar opt zile, numarul lor s-a dublat. Mai mult, reprezentantii unor tari din America Latina spun ca aceste cifre ar fi doar ,,varful iceberg-ului", in conditiile in care acestea reflecta doar cazurile testate pozitiv. Topul tarilor ,,infectate" de noul coronavirus Statele Unite

SUA ocupa primul loc, cu cele mai multe cazuri de infectare si cele mai multe decese provocate de COVID-19. Numarul testelor pozitive a ajuns la 40.000 zilnic si inca creste. Din ce in ce mai multe cazuri apar in Arizona, Texas si Florida.

Brazilia A doua tara dupa Statele Unite, cu peste un milion de persoane infectate, se confrunta, la randul sau, cu o crestere a numarului de cazuri de COVID-19. Sao Paolo, Rio de Janeiro sunt cele mai afectate. Mexico Unul dintre statele cu crestere rapida a numarului de infectari, a inregistrat, in doar o singura zi, peste 6.000 de cazuri noi. India Pe locul 4, privind cele mai ,,spectaculoase" cresteri: 15.000 de cazuri noi de infectare intr-o singura zi. Totusi, cifrele de fata nu reflecta realitatea intrucat testarile se fac izolat. De ce a explodat numarul de cazuri de infectare cu noul coronavirus Comunitatile sarace, vulnerabile si aglomerate sunt cele mai expuse. Noul coronavirus a devenit ,,boala oamenilor saraci", conform reprezentantului OMS, David Nabarro. Pentru milioane de familii din lume, distantarea sociala (sau fizica n.red.) este imposibil de aplicat: locuirea intr-o singura camera, lipsa aperi curente, lipsa banilor, conform . Se poate si mai rau. In Ecuador, trupurile bolnavilor de COVID-19 au fost aruncate pe strada din cauza ca spitalele nu au mai putut face fata, iar laboratoarele de testare au ramas fara tratamente si teste pentru COVID-19. Medicul Nabarro considera ca, pentru aceste tari greu incercate, solutia este sprijinul international, de la state puternic economic. Topul tarilor cu cele mai putine cazuri de COVID-19 Noua Zeelanda Gratie pozitionarii geografice dar si masurilor drastice luate de catre guvernul Jacindei Arden, tara a avut o perioada de 24 de zile cu zero cazuri de infectare. Coreea de Sud Folosindu-se de tehnologie si de respectarea regulilor, tara a avut trei zile la rand cu zero cazuri noi de COVID-19. Australia Vietnam Peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza , conform calculelor Reuters, bazate pe o medie in perioada 1 - 27 iunie. Aceasta echivaleaza cu 196 de persoane pe ora, sau o persoana la fiecare 18 secunde.

Sursa : www.mediafax.ro