29 iun 2020 - Coronavirus

Coronavirus in lume LIVE UPDATE 29 iunie Bilantul deceselor a trecut pragul de 500.000/ Peste 10 milioane de persoane infectate

Bilanţ mondial îngrijorător: numărul infecţiilor a trecut de 10 milioane şi s-au înregistrat peste 500.000 de decese. Aproape 200 de persoane mor pe oră din cauza bolii. Dr. Anthony Fauci consideră că SUA nu va dobândi imunitate de grup în urma vaccinului.

Statistică sumbră:
 
Peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza bolii, conform calculelor Reuters, bazate pe o medie în perioada 1 - 27 iunie. Aceasta echivalează cu 196 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 18 secunde.
 
În doar cinci luni, numărul de morţi COVID-19 a depăşit numărul de persoane care mor anual din cauza malariei, una dintre cele mai mortale boli infecţioase.
 
Rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA şi 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor din 2018 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Epidemiologul sef de la Casa Alba considera ca vaccinul anti-covid nu va ajuta la dobandirea imunitatii de grup

Un vaccin pentru Covid-19 ar putea fi eficient in proportie de 70-75%. Dr. Anthony Fauci considera ca SUA nu va dobandi imunitate de grup in urma vaccinului. ,,Este putin probabil ca SUA sa atinga niveluri suficiente de imunitate pentru a opri epidemia".Trei vaccinuri pentru coronavirus sunt in faza testelor clinice. Cu suportul guvernului american, ele vor fi studiate la scara larga in urmatoarele trei luni.

Bilant mondial ingrijorator: numarul infectiilor a trecut de 10 milioane si s-au inregistrat 501.000 de decese

Pandemia de coronavirus este departe de a se fi terminat. Ultimele date arata o crestere importanta a numarului de infectii, precum si a deceselor.

Kituri de testare pentru coronavirus contaminate din laborator. Esecul initial, confirmat de un raport federal. DOCUMENT

Kiturile folosite in SUA, in prima faza de testare pentru coronavirus, au dat gres. Motivul esecului ar fi contaminarea kiturilor initiale de testare, care nu au fost verificate suficient. Potrivit unui raport federal asupra activitatii Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, probabilitatea acestui scenariu este mare.

Sursa : www.mediafax.ro