21 mai 2022 - Coronavirus

Biden anunţă că SUA ar putea oferi Coreei de Nord vaccinuri împotriva COVID-19. "Nu am primit niciun răspuns"

Biden a anunţat oferta în cadrul unei conferinţe de presă în Coreea de Sud.

"Am oferit vaccinuri, nu numai Coreei de Nord, ci şi Chinei, şi suntem pregătiţi să facem acest lucru imediat", a declarat Biden într-o apariţie comună cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, potrivit BBC.

"Nu am primit niciun răspuns", a adăugat el.

Regimul izolat al Coreei de Nord a refuzat anterior ofertele de vaccinuri din partea Covax, sistemul global de distribuire a vaccinurilor, şi din partea Coreei de Sud, precum şi alte oferte.

În schimb, a susţinut că a reuşit să ţină Covid în afara ţării prin sigilarea graniţelor, deşi experţii cred că virusul este prezent acolo de ceva timp.

Mass-media de stat a recomandat remedii precum ceaiul din plante, gargara cu apă sărată şi administrarea de analgezice precum ibuprofenul, în timp ce liderul ţării, Kim Jong-un, a acuzat oficialii de distribuirea defectuoasă a rezervelor naţionale de medicamente.

China se luptă, de asemenea, să controleze un val de infecţii cauzate de varianta Omicron, extrem de transmisibilă, zeci de milioane de persoane fiind sub o formă sau alta de izolare.

La conferinţa de presă din capitala sud-coreeană, Seul, preşedintele Biden a declarat că este dispus să se întâlnească cu dl Kim în circumstanţele potrivite.

"Ar depinde dacă este sincer şi dacă este serios", a spus dl Biden.

Sursa : www.mediafax.ro