23 iun 2022 - Coronavirus

Aproape 1 din 5 adulţi care au avut COVID au simptome persistente

Aproape 1 din 5 adulţi care au avut COVID au simptome persistente, relevă un studiu american. Adulţii tineri sunt mai predispuşi să aibă simptome persistente decât adulţii mai în vârstă.

Aproape 1 din 5 adulţi americani care au declarat că au avut COVID-19 în trecut încă mai au simptome de lungă durată, potrivit datelor colectate în primele două săptămâni ale lunii iunie, au declarat miercuri oficialii americani din domeniul sănătăţii.

În general, 1 din 13 adulţi din Statele Unite are simptome de COVID lung care durează de trei luni sau mai mult după ce a luat pentru prima dată boala şi pe care nu le avea înainte de infectare, au arătat datele.

Simptomele lungi ale COVID variază de la oboseală, bătăi rapide ale inimii, dificultăţi de respiraţie, dificultăţi cognitive, dureri cronice, anomalii senzoriale şi slăbiciune musculară. Acestea pot fi debilitante şi pot dura săptămâni sau luni după recuperarea de la infecţia iniţială.

Analiza CDC a constatat, de asemenea, că adulţii mai tineri au fost mai predispuşi să aibă simptome persistente decât adulţii mai în vârstă.

Femeile au fost, de asemenea, mai susceptibile de a avea COVID de lungă durată decât bărbaţii, potrivit studiului, cu 9,4% dintre femeile adulte din SUA care au raportat simptome de long-COVID faţşă de 5,5% dintre bărbaţi, relatează Reuters.

Studiul a constatat că aproape 9% dintre adulţii hispanici au long-COVID, mai mult decât adulţii albi şi de culoare non-hispanici, şi mai mult decât dublul procentului adulţilor asiatici non-hispanici.

Au existat, de asemenea, diferenţe în funcţie de statele americane, Kentucky şi Alabama raportând cel mai mare procent de adulţi cu simptome COVID lungi, în timp ce Hawaii, Maryland şi Virginia au raportat cel mai mic procent, potrivit sondajului.

Sursa : www.mediafax.ro