23 mai 2020 - Coronavirus

Amenzi uriase la un spital din Alba, dupa ce 6 cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus

Potrivit DSP Alba, 6 cadre medicale de la un spital au fost depistate pozitiv cu noul Covid-19. Au inceput imediat mai multe anchete, iar DSP anuntat ca personalul medical si pacientii vor fi testati.

Reprezentantii DSP au refuzat sa spuna despre ce spital este vorba.

Surse locale spun ca infectia a venit de la un pacient suspect. Intrebati despre acest aspect, cei de la DSP au spus ca in spital au existat pacienti suspecti, transferati ulterior la spitale Covid.

Sambata s-a facut un control sanitar la spitalul respectiv si s-au dat 4 amenzi in valoare totala de 52.400 lei. A fost amendat spitalul in sine, dar si personal medical.

,,Deficientele constatate in urma controlului se refera la nerespectarea circuitelor functionale pentru Covid-19, a spatiilor de echipare, dezechipare si decontaminare a personalului, colectare si depozitare necorespunzatoare a deseurilor medicale, precum si nerespectarea procedurilor generale de curatenie si dezinfectie in unitatea sanitara", au stransmis reprezentantii DSP Alba.

Nereguli s-au gasit in camera de garda si la cardiologie. Totodata, cardiologia nu va functiona pana la dezinfectare totala.

Sursa : www.mediafax.ro